Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nem kell már kígyózó sorokat végigvárni a jegyért! Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

Ismerős lehet a kép: késik a busz, avagy nem tudunk időben leparkolni a kocsival, s rohanás a Vasút felé, ahol persze a pénztáros hölgyeket eltakarja az előttük ficánkoló, jegyre váró tömeg. És ahogy Demjén Rózsika is énekeli (azt már ne firtassuk, hogy „hogyan”…): „A vonat nem vár...” Idegesség, könyörgés az első helyen álló – és segíteni persze dehogy is akaró – utas-társnak, hogy engedjen már oda (de nem!), aztán a vonat jön és megy – nélkülünk. Ezért is örvendetes hír, hogy már Székesfehérváron is megvásárolható a vonatjegy az Interneten keresztül.

Tovább...
 
A kormányzati felelősség hiánya Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidelitas   
2008. augusztus 25.

ImageDr. Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója Bács- Kiskun megyében, Kiskőrösön beszélt a kormányzati felelősség hiányáról. "Ma Magyarország felelősség és következmények nélküli ország"- mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a Bács- Kiskun megyei Kiskőrösön tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
A Polgári Frakció javaslata a Hiemer-ház látogathatóságára vonatkozóan Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageEgy újabb – kultúrát érintő – javaslattal fordult a székesfehérvári polgármesterhez a Polgári Frakció nevében Brájer Éva frakcióvezető-helyettes, és Vargha Tamás önkormányzati képviselő. A Hiemer-ház Gesztenyés Udvarában tartott sajtótájékoztatón a média képviselőivel is megosztották azon elképzeléseiket, amelyeket a Hiemer-ház kapcsán írásba foglaltak, s a mai napon eljuttattak Warvasovszky Tihamérnak.

Tovább...
 
Lebontották a színpadot Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageLebontották a Városház-téren álló színpadot, s a hozzá kapcsolódó díszleteket ma déleleőtt. A nyári koncerteknek, táncos produkcióknak és kiemelt programoknak - például az augusztus 20-i kenyéráldás - helyet adó téren most már újra zavartalanul lehet közlekedni - habár sokkal kevesebb kulturális és "információs" élményeket szerezve...

Tovább...
 
Vidékfejlesztési iroda és Új Magyarország Pont hálózat iroda nyílt Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

A hazai és az EU-s pályázatok felkutatásában, a pályázatok elkészítésében, valamint a projektek megvalósításában segít a Rácz utca 15-ben ma megnyílt Helyi Vidékfejlesztési Iroda. Az önkormányzatok, vállalkozók és magánszemélyek előtt minden munkanapon nyitva áll a HVI, csütörtökönként pedig kistérségi koordinátor is segíti e munkát. Ugyanitt működik mostantól az Új Magyarország Pont hálózat irodája is, amely az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó teendők egy részét vállalta magára.

 
Szikora Robi - ajándékba a Kedvesnek Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageMéghogy a férfiak között nem akad olykor egy-egy romantikus lélek! - Ha máskor nem, hát az esküvőjén engedi néha az "erősebb nem" megviláglani érzelmes oldalát. A hétvégén legalábbis egy olyan esküvőn jártam Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol az ifjú férj Szikora Robit hívta meg koncertezni a lakodalomba - mint kedvese kedvencét.

Tovább...
 
"Európa szavai" Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

A fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány és a párizsi Hippocrène Alapítvány együttműködésének köszönhetően érkezik megyénkbe az „Európa Szavai Párizs –Fehérvárcsurgó” című vándorkiállítás. A Károlyi-kastélyban augusztus 29-én, 19 órakor nyílik meg a tárlat a francia Marc Desgrandchamps, Iris Levasseur, Florence Reymond, Olivier Passieux és Elsa Mazeau munkáiból, valamint a magyar Zsofia Legény, Agnès Podmaniczky, Nagy Sára és Mucius alkotásaiból.

 
Örömzene underground művészekkel Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageZene-zene-zene, és korlátok nélküli, szabály-mentes alkotás – „örömtábor” kezdődött ma Bodajkon, Szijjártó Attila otthonában. Az Idealisten együttes „vetítő-Istene” a nyári programok záró eseményeként hívta meg magához egy hétre azokat a zenészeket, akik egykoron Székesfehérváron kezdték „zenei karrierjüket”, hogy közösen alkossanak egy nyugodt, természet-közeli környezetben.

Tovább...
 
NB-III: győzelem Környén Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 25.

ImageSzombaton NB-I-es csapatunk mellett NB-III-as együttesünk is pályára lépett. A Környén vendégeskedő, Bekő Balázs vezette gárda sikeresen vette ezt az akadályt is és 2-0 arányú győzelme újabb 3 pontot hozott a konyhára. A gólokat a nyáron igazolt Palkó lőtte. Összeállítás: Török - Golovics, Fehér, Denisov, Nagy T., Fekete Á., (Szente), Lattenstein, Horváth M., Papp B. (Hermann), Palkó (Rauf), Kaiser. Góllövő: Palkó (2)

 
Árokba borult egy mikrobusz a 62-es főúton Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 25.

Felborult mikrobuszhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap éjszaka. A 62-es főúton Székesfehérvár és a börgöndpusztai bekötőút között egy Volkswagen Transporter az út menti vízelvezető árokban a bal oldalára borult. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez.

Tovább...
 
A Polgári Frakció "felölelte" az AIDA-t Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageEgy újabb példáját láthatjuk most annak, hogy milyen fontosnak tartja a Polgári Frakció a kultúra védelmét, s az emberek ilyen irányú igényeinek kielégítését. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, valamint Brájer Éva és Vargha Tamás önkormányzati képviselők egy levelet juttattak el Székesfehérvár polgármesterének, amelyben azt kérik, hogy segítse ingyenessé tenni a „Bibliai Találkozások” és a „Munkácsy-kiállítás” megtekintését a diákoknak, most pedig az AIDA-t ölelték fel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33430 - 33440 / 34306