Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Néha jobb a bowling Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageSok olyan „közösségnek” nevezett csoportosulás létezik, amely „közös elveket” és „baráti kapcsolatokat” hangoztat, miközben a tagok marják egymást a háttér homályába bújva. S különösképp igaz ez a politikára, ahol fontos a látszat, a szavazásokon villogatott mosoly, aztán a gyűlések végén kényszeresen nyúlkálnak a sárba, hogy titokban dobálják azt egymáshoz. Ennek ellenpéldáját láthatták tegnap a Fehér Palota vendégei: városunk jobboldali képviselői oly’ vidáman bowlingoztak és szurkoltak az esti focimeccs-közvetítésen, hogy kétség sem férhetett hozzá - a közgyűlésen kívül és belül egyaránt egységben vannak.

Tovább...
 
Térfigyelő kamerarendszer a még biztonságosabb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

Egy 25 kamerából álló, új térfigyelő rendszer igyekszik megerősíteni Székesfehérváron a közbiztonságot, amit éjjel-nappal szakemberek felügyelnek egy újonnan kialakított diszpécserközpontból. A város támogatást biztosít a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, hogy a kamerák által kiszűrt esetekben azonnali rendőri intézkedés kezdődjön. A teljes rendszert saját forrásból építette ki az Önkormányzat, a beruházás keretében az új telephelyen működik ezentúl az Önkormányzati Informatikai Központ is.

Tovább...
 
Vasárnap meglepetés a múzeumban Péter és Pál ünnepén Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

Image2008. június 28-án XVI. Benedek pápa Rómában ünnepélyesen megnyitja a Szent Pál évet, melynek célja, hogy a 2009. június 29-ig tartó időszakban az Egyház nagyobb figyelmet szenteljen az apostol gazdag tanításának mélyebb megismerésére miközben újult erővel munkálkodik az ökumenén, vagyis a keresztények egységégének előmozdításán. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Bibliai találkozások című kiállításán külön teremben tekinthetik meg a látogatók Saul megtérésének történetét.

Tovább...
 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság júliusi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Kitüntetések Semmelweis Ignácra emlékezve Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Városházán. Ennek keretében Dr. Galyor Kiran Prabhat gyermekorvosnak Főtanácsosi címet, Hegedűs Judit területi védőnőnek pedig Tanácsosi címet adományozott az önkormányzat. Rajtuk kívül Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő munkáját is elismerték: ő a Szakmai Díj kitüntető címet tudhatja magáénak, amit az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán vehet át.

Tovább...
 
A drog ellen Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Szabadművelődés Házában és környékén „Rólad van szó” –címmel Drogellenes Napot tartanak ma, délután három órától. A rendezvényen bűnmegelőzési vetélkedők, zöldségszobrászat, s koncertek várják az érdeklődőket. Sőt: a program során a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány szakemberei és önkéntesei válaszolnak a téma kapcsán felmerülő kérdésekre (is).

Tovább...
 
Befőzésről - cukorbetegeknek Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület a nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson – aktuálisan – a befőzést, tartósítást helyezte az előadások és bemutatók középpontjába. A Régió Házában megrendezett programon Sztankó Melinda, a Fejér Megyei Szent György Kórház dietetikusa beszélt arról, hogy miképpen lehet cukor nélkül édesíteni a lekvárokat, a cukorbetegek pedig megosztották egymással jól bevált receptjeiket és megízleltették ily’ módon tartósított befőttjeiket.

 
Országos Tűzoltósport-verseny Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageAz Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jövő héten kedden és szerdán rendezi meg a Gróf Széchenyi Ödön XI. Országos Tűzoltósport Versenyt a Bregyó Közi Ifjúsági és Sportközpontban. A bajnokságon megyénként egy hivatásos önkormányzati tűzoltóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, valamint az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok csapatai indulnak.

Tovább...
 
Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság - elődöntő Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokságot immár 5 esztendeje rendezi a sokszoros magyar válogatott labdarúgó, a Székesfehérváron élő Kű Lajos. Idén 20 csapat vesz részt a küzdelmekben, négy különböző megyében, illetve helyszínen. Az (egyik) elődöntőt Bicskén, a központi stadionban rendezik, június 27-én, pénteken 16 órakor.

Tovább...
 
66 szervezett kap működési támogatást Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

ImageAz Ifjúsági és Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke, Juhász László tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette volna a bizottság által aktuálisan tárgyalt témákat és a működési költségekhez nyújtott támogatásokkal kapcsolatos tudnivalókat. A tájékoztató akadályoztatás miatt elmaradt, ám később a következő közleményt nyújtották át szerkesztőségünknek az illetékesek:

Tovább...
 
Koszorú az anyák megmentőjének Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Székesfehérváron dolgozó egészségügyi szakemberek, valamint városunk vezetősége tegnap megkoszorúzta az Oskola utcában álló Semmelweis Ignác – emléktáblát. Az ünnepséget Csapó Csilla alpolgármester nyitotta meg, aki megköszönte az orvosoknak, ápolóknak, védőnőknek áldozatos munkájukat, majd röviden összefoglalta az „anyák megmentője”-ként emlegetett orvos munkásságát, aki rájött arra, hogy mi okozza a gyermekágyi lázat, s ezzel nők, és csecsemők százezreit mentette meg a haláltól.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3081 3082 3083 3084 3085 3086 3087 3088 3089 3090 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33892 - 33902 / 34307