Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Ortopéd sebészek a Színházban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageSzínészek helyett orvosi műszerekkel találkozhatnak a Vörösmarty Színházba betérő látogatók két napon át. A színház épületében tartják ugyanis a Magyar Ortopéd Társaság 51. Kongresszusát. A program kuriózumát jelenti, hogy most először külföldön dolgozó magyar ortopéd orvosokat is meghívtak a találkozóra, hogy elmondják tapasztalataikat, s átadják itthon maradt társaiknak a határon túl szerzett tudásukat.

Tovább...
 
Vakok látogatása a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 20.

ImageA székesfehérvári központtal működő Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) tagjai 2008. június 27-én 11 órakor speciális tárlatvezetésen vesznek részt a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban.

Tovább...
 
Koncert a Szent István Díszudvarán Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

Reneszánsz és XX. századi kórusművekkel várják az érdeklődőket ma, 18:30-kor a Szent István Művelődési Ház Díszudvarán (Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.). A koncert karvezetője Burján Orsolya lesz. Belépő: diákoknak 500 Ft, nyugdíjasoknak 300 Ft, illetve lehetőség van Támogatójegy megvásárlására is. Bővebb információ az intézmény telefonszámán kérhető: 22/502-887

 
Tagtoborzás a Fehérvár Rugby Clubnál! Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

Image"Az utánpótlás együttesek és a női csapat roppant sikeres évek óta, mégsem lehet rózsaszínű a kép a Fehérvár Rugby Clubnál, ugyanis nem szerepel túl jól manapság az egyesület felnőtt csapata.” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Mátay Balázs, a Fehérvár Rugby Club elnöke, a Magyar Rugby Szövetség elnökségének tagja – „2005-ben még bajnoki ezüstérmet, 2006-ban Magyar Kupa ezüstérmet ünnepelhetett, azóta viszont az Extraligában és a kupában kétszer is csak az 5. hely jutott az FRC -nek.”

Tovább...
 
A Nagy Olvasásmánia! Légy te is mániákus! Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Felhívás - Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár   
2008. június 20.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár gyermekrészlege ismét olvasópályázatot hirdet - egy kicsit másképp. A korábbi évektől eltérően korosztályonként 7-7 könyvet ajánlanak olvasásra a nyári szünet idejére, 4-8. osztályos tanulóknak. A pályázatok 3 kategóriában készülhetnek: könyvillusztráció, könyvajánlás, kutatómunka. A „Nagy Olvasásmánia” 2008. június 15-től szeptember 15-ig tart. Az olvasásra ajánlott könyvek és a hozzájuk kapcsolódó feladatok megtalálhatók a könyvtárban és annak honlapján (www.vmmk.hu).

 
Vakációznak a GYIVI-s gyermekek Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

A Fejér-megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári otthonaiban lakó fiatalok közül harmincan táborozhatnak a héten az UNION Vakációnyitó Nyári Táborában. Az üdülés során a gyermekek a fürdőzés mellett kézműves foglalkozásokon is részt vesznek: agyagoznak, gyöngyöt fűznek, megtanulnak kenyeret sütni, szárazvirágot készíteni, s még lovas kocsikázásra is elviszik őket. Az Union Biztosító a táboroztatáson kívül gyűjtési akciót is szervezett dolgozói között a fehérvári GYIVI-sek részére. Az adományokból vásárolt játékokat, sportszereket, tisztálkodó szereket a tábor megnyitóján adták át.

 
Hálaadás a papszentelés kegyelméért Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 20.

ImageSpányi Antal megyés püspök hálaadó szentmisére várta Székesfehérvárra a kaposvári és esztergom-budapesti egyházmegyés szemináriumi évfolyamtársait, pappá szentelésük 32. évfordulóján.

Tovább...
 
Tűzzelvassal  késesek, kovácsok, fegyverművesek országos találkozója Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageKésesek, kovácsok és fegyverművesek országos találkozója lesz június 21-én a Zichy-ligetben. A rendezvényt a hagyományokhoz híven most is a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezi, akik tavaly úgy döntöttek, hogy önálló életre kelnek, s nem társulnak a Leghosszabb nap fesztiválhoz. Idén viszont visszatértek a megszokott felállásba, s szombaton e programsorozathoz csatlakozva veszik birtokukba a Zichy ligetet.

Tovább...
 
Ottusa Bajnokság Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageSzékesfehérváron rendezik meg az Öttusa Országos Bajnokságot. Az OB tegnap kezdődött a juniorok váltóversenyével, a lövészet és a vívás helyszínéül az Alba Volán SC sporttelepét jelölték ki, az úszást a Városi Uszodában, a lovaglást a lovardában tartják, a futásnak pedig ismét a Volán-telep ad otthont. A felnőtt korosztály tagjai ma fél nyolckor kezdték meg viadalukat, s délután négykor kerül sor a lovaglásra, hatkor pedig a futásra. A terep szombaton a férfiaké, s hiányzik majd Horváth Viktor, aki sérülése miatt nem vesz részt a versenyen.

Tovább...
 
A megyei közgyűlés hétfői ülésének napirendje Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageFejér Megye Közgyűlése 2008. június 23-án (hétfőn), 9 órai kezdettel ülést tart a Fejér Megyei Önkormányzat Dísztermében (Székesfehérvár, Szent István tér 9.) A tervezett napirendi pontok a www.fejer.hu honlapon (önkormányzat -- közgyűlési előterjesztések – dátum ) olvashatók, valamint alább:

Tovább...
 
Jön István, a király Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

Székesfehérvárra is ellátogatnak a Magyar Televízió „Társulat” című műsorának győztesei, akik július 25-én és 26-án a Sóstói Stadionban mutatják be az István a király című rockoperát. Az országjáró turné során a produkciót többek között Budapesten, Debrecenben, Kaposváron, Szegeden, Székesfehérváron… sőt, határon túli állomásokon is láthatja majd a közönség. Az előadás rendezője Szikora János, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a zenei rendező Szörényi Szabolcs, a díszleteket Csikós Attila, a jelmezeket pedig Kovács Yvette Alida tervezte.

 
<< Első < Előző 3081 3082 3083 3084 3085 3086 3087 3088 3089 3090 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33947 - 33957 / 34307