Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Ábrahám "átköltözik" Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 07.

A Vörösmarty Színház tájékoztatja a közönséget, hogy a Musica Regia programsorozat keretében augusztus 8-9-re meghirdetett Ábrahám című operettest előadásait a kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt nem a Városház téren, hanem a Vörösmarty Színházban tartják meg. A jegyek a kiadott dátumokra érvényesek, a közönséget érkezési sorrendben ültetik le.

 
Egész napos Szentségimádás Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak augusztus 8-án és 9-én a Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Gazdát keres Lupita Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageSzomorú szemű, gazdi után sóvárgó kutyusok sírnak szeretetre vágyva a Takarodó úti Állatotthonban. Kidobták őket, néha verték is, éheztették, s volt, hogy szörnyű kínzásokat is el kellett viselniük. Aztán elkerültek a menhelyre, ahol ivartalanítva lettek, s lesik a kaput, hátha belép rajta a "Felszabadító". - Ezért a mai nappal elindítjuk sorozatunkat, amelyben folyamatosan közzétesszük az örökbefogadható kutyusok adatait és fényképét.

Tovább...
 
Zánka - Fidelitas Nyári Tábor beszámoló Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidelitas - Henter Lilla   
2008. augusztus 06.

ImageA májusi eredményhirdetés után a budaörsi csoport nekiállt, hogy megszervezze mindenidők legjobb táborát. Július 29-én aztán el is érkezett a nagy nap és a budaörsi szervezők kiegészülve néhány lelkes segítővel leutaztak a Balaton parti volt úttörőtáborba, Zánkára.

Tovább...
 
Kiállítás a diszkóbalesetekről Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

„Diszkóbaleseteket” illusztráló vándorkiállítás érkezett Székesfehérvárra. Az Alba Plázában augusztus 7-ig látható tárlat elrettentő fotókkal és plakátokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogy miért veszélyes ittasan, kábítószer hatása alatt állva, s a zenétől (is) megrészegülve volán mögé ülni. Hazánkban évente több, mint kétszáz esetben riasztják a rendőrséget diszkóbalesetekhez, tehát hétvégenként átlagosan négyszer…

 
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

Tovább...
 
Brahms, Verdi, Regel és Kodály-művek a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageA Harmonia Albensis koncertsorozat záróestjén a Debreceni Kodály Kórus lépett fel a Székesegyházban. Az előadást eredetileg a Székesfehérvári Püspökség udvarán rendezték volna meg, ám a kezdés előtt néhány perccel egy hirtelen jött vihar új helyszínre kényszerítette a művészeket és a hallgatóságot. A zenei élményen azonban ez mit sem rontott - a kórus csodálatosan adta elő Brahms, Verdi, Regel és Kodály műveit.  

Tovább...
 
Javaslatokat várnak a város zenei díjára Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 06.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fricsay Richárd Zenei díjat alapított városunk zenetanárainak, karnagyainak, zenei előadóművészeinek, zenei együtteseinek, közösségeinek elismerésére. A díj a több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásság elismerésére szolgál. Az ünnepélyes átadásra a Zenei Világnapon kerül sor. Kérik városunk zeneszerető polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat, kit tartanak arra méltónak, hogy e rangos elismerést megkaphassa.

Tovább...
 
A péntek az Olimpiáé Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageKolonics György kétszeres Olimpiai Bajnok kenusra emlékeznek pénteken, a fehérvári sporttábor záró napján. A Bregyó-közi Sportcentrumban szervezett sportprogramokon idén háromszáz-négyszáz gyermek is részt vett naponta, akik az utolsó héten az Olimpiára „készülnek fel”. A székesfehérvári Olimpiai Napon lesz majd olimpiai váltófutás az eredeti Pekingi Olimpiai fáklyával, szellemi vetélkedő az olimpiák történetéről, s még sok-sok érdekes program várja a látogatókat.

Tovább...
 
ING Renault Forma-1-es autóbemutató az Alba Plázában Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 06.

ImageAugusztus 4. és 7. között egy Forma-1-es versenyautó tekinthető meg Székesfehérváron az Alba Plázában. A Renault versenyautója az ING Biztosító szervezésében érkezik Székesfehérvárra, hiszen az ING pénzügyi csoport már második éve a Renault csapat főtámogatója. Az autó döntően szénszálból és cellulóz panelekből készült, speciális, ultragyors sebességváltóval van felszerelve, és a beállítások terén maximális mozgásteret nyújtó felfüggesztésekkel bír.

Tovább...
 
Eltűnt, keresik! Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageA 16 éves Halmi Nikolett 2008. augusztus 4.-én délelőtt azzal távozott el otthonából, hogy angol órára megy. Az órára viszont nem érkezett meg, s azóta sem látták szerettei – akik most hozzánk fordultak segítségért. A kislány utolsó öltözete: sötétkék halásznadrág, élénk színű feliratokkal díszített fekete póló, és fekete papucs.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3341 3342 3343 3344 3345 3346 3347 3348 3349 3350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36818 - 36828 / 37549