Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Újabb felszámolási eljárás a Vidivel szemben! Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 31.

ImageMikor lesz ennek már vége? - A Fehérvár FC vezetése a Fejér Megyei Bíróság mai napon kézhez vett végzéséből arról értesült, hogy a SZUNA Kft. felszámolási eljárás lefolytatása iránti kérelmet terjesztett elő a Fehérvár FC Kft. ellen 840.000.-Ft kölcsöntartozás és járulékai erejéig. A kölcsöntartozást a SZUNA Kft. egy, a bírósági beadványhoz is csatolt, mindösszesen nyolc sorból álló „Kölcsönadási szerződés” elnevezésű dokumentumra alapozza.

Tovább...
 
Dr. Mohácsy Károly halálára Nyomtatás E-mail
Hírek - Önök Írták
Írta: Bakonyi István   
2008. július 31.

Ma reggel nagy veszteség ért bennünket. Örökre elaludt Dr. Mohácsy Károly, a köztiszteletben állt középsikolai tanár, Székesfehérvár díszpolgára, a közismert tankönyvszerző. Abból a fajtából való volt, akit tudós tanárnak hívnak. Irodalomkönyvei a középiskolákban igen nagy sikert arattak. A szó szoros értelméne TANÁR volt, akár órát tartott vagy éppen szakfelügyelt.

Tovább...
 
Bezárt az uszoda Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageA nyári karbantartási munkálatok miatt augusztus 25-ig zárva tart a Csitáry G. Emil Strandfürdő és Uszoda uszoda-részlege. A bérlettel rendelkezők ezidő alatt 6-tól 9 óráig használhatják – a strandolóktól zavartalanul - a Városi Strand nagymedencéjét. A fürdőbelépő egyébként gyermekeknek és nyugdíjasoknak 320 Ft-ba kerül, a felnőtteknek pedig 610 Ft-ot kell fizetniük.

 
Keresztény emlékek Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageBalsay István, a KDNP Önkormányzati Tanács Elnöke a „Keresztény emlékek” felmérése, fényképes kiállításban és könyvben való bemutatása, de elsősorban ősi hagyományaink ápolása érdekében elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy legyen gazdája, gondozója az összes megyei keresztnek, emlékhelynek. Ennek érdekében levelet írt minden Önkormányzathoz és Kereszténydemokrata szellemű személyhez.

Tovább...
 
Scott Morrison az Albacompnál Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImagePróbajátékra érkezett az Albacomphoz Scott Morrison. A 212 cm magas, 115 kg-os, kanadai állampolgárságú center mindössze 22 éves, s 2004-2008-ig a Portland State csapatát erősítette az amerikai egyetemi ligában (NCAA). Legutóbb a Konferencia legjobb védőjátékosának választották, s a győztes csapat tagja volt. Morrison átlagosan 24 percet játszhatott korábban mérkőzésenként, s 1,8 blokkos átlagokat produkált.

 
Kikapott Angola a Fehéréptől Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

A Fehérép-Alcoa FKC és Angola csapata tegnap délután mérkőzött meg egymással a Köfém Sportcsarnokban. A találkozón kiválóan szerepeltek kézilabdás lányaink: 33-32-re verték meg a világbajnok hetedik Angolát. A Fehérép legközelebb Derecske ellen lép pályára, augusztus 5-én pedig a Hypo Niederösterreich játékosaival csap össze.

Tovább...
 
Nyári egyetem a magyarság jegyében Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. – tudtuk meg Tóth Bencétől, a KJF PR-referensétől – A Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázatának nyertes diákjai 18 országból érkeztek, hogy egy 100 órás nyelvtanfolyam keretében megismerjék a magyar nyelvet, valamint hazánk történelmét és kulturális örökségeit.

 
Koncertet ad az Almássy-telepen a Continental Singers Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA Continental Singers - fiatalokból álló kórus - országjáró körútja során, augusztus 1-én, pénteken Székesfehérvárra érkezik. – tudtuk meg Kádár Sándornétól, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjától – Az együttes 18 órai kezdettel hangversenyt ad az Almássy-telepi Plébánia templomban (Zsolt u. 30.). A program nyitott, bárki megtekintheti. A szervezők kérik, hogy akinek lehetősége van rá, és egy-két fiatalt péntekről szombatra el tudna szállásolni, jelentkezzen az 505- 999-es, vagy a 20-560-5952-es telefonszámon.

 
Irodalmi délután a Varkocs-szobornál Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA múlt hétre meghirdetett, s a rossz időjárás miatt elmaradt kulturális estet holnap délután, 17 órakor rendezik meg a Varkocs-szobornál. A Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság programján bemutatják Bokros János „Mesék mezején” című poszthumusz verseskötetét - ahogy az Ünnepi Könyvhét alatt több alkalommal is ízelítőt nyújtott belőle irodalmi délutánokon a költő lánya, a kiadó, és az előadó-művészek.

Tovább...
 
Vizsgáljuk a Napot! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Szerény mértékű, 15-23%-os részleges napfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi augusztus elsején. E csillagászati jelenséget – amely során a Hold a Föld és a Nap közé kerül, s egy kis részen eltakarja a Napot – akár a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból is megtekinthetjük, ahová szeretettel invitál mindenkit Trupka Zoltán, az intézmény dolgozója. Székesfehérváron e jelenség kezdete pénteken 11:30-ra tehető, maximális fázisa 11:49-kor jön el, s 12:35-kor ér véget.

 
Továbbtanulás - még nem késő! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageNem kell még aggódniuk azoknak, akiket „első körben” nem vettek fel a kiszemelt felsőoktatási intézménybe. A nyári pótfelvételi eljárás során a fiatalok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők igényeit pedig 573 féle mesterképzés próbálja meg kielégíteni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3351 3352 3353 3354 3355 3356 3357 3358 3359 3360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36873 - 36883 / 37549