Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A vihar szépsége Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageA tegnapi délelőtti vihar különleges természeti képeket varázsolt az égboltra és a hegyek közé. A Móri úton haladva például szinte lefolytak a dombos vidékekek tetejére "borított" felhőmasszák, s e látványt több autós is megcsodálta gépkocsijából kiszállva - amikor éppen nem zuhogott az eső.

Tovább...
 
Tele van a Cicaház Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageTeltház van a Takarodó úti Állatotthon nemrég átadott Cicaházában. A menhelyre folyamatosan érkeznek kismacskák, a gondozók viszont már nem tudnak többet befogadni. Az Otthon vezetőségétől megtudtuk, hogy a cicák kellő élelem mellett képesek a vadon való szaporodásra, viszont utódaik 80%-a az egy éves kort sem éri meg - a legtöbben autóbaleset áldozatai lesznek.

Tovább...
 
Odaégett étel kapott lángra a Tolnai utcában Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 15.

ImageKigyulladt egy tűzhelyen felejtett lábos hétfőn délután Székesfehérváron. A Tolnai utcai panelépület negyedik emeleti konyhájában a lábos és a fölötte lévő szagelszívó kapott lángra. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

 
Nemzeti történelmi emlékhellyé lesz-e nyilvánítva? Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageNéhány nappal ezelőtt egy levelet írt dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő dr. Szili Katalinnak a Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatban. Az említett iratot pedig rendelkezésünkre bocsátotta, így most Önök is elolvashatják. (Illetve - dr. Cser-Palkovics András honlapján is megtalálhatják több fontos, hasznos információval együtt.)

Tovább...
 
Sörédi tábor a fogyatékkal élők nyaralásáért Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageSöréden, a római katolikus plébánia épületében 1984 óta nyaralnak azok a Fejér megyei sérült gyermekek és felnőttek, akik családokban élnek, de egy-két hétre más miliőbe vágynak. A Teljes Élet Szociális Alapítvány által szervezett táborokban önkéntes segítők foglalkoznak a fogyatékkal élő fiatalokkal egyhetes turnusokban – egész nyáron. Idén a fő téma a reneszánsz, s Mátyás udvara.

Tovább...
 
Ausztriában is játszották az Aida-t Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A „Wörterseefestspiele” nyári fesztiválon vendégszerepeltek a Vörösmarty Színház és a Westend Színház képviselői. A művészek egy közös darabot, az Aida musical változatát adták elő német és angol nyelven – német és osztrák szereplők segítségével. A produkciót először július 3-án láthatta a klagenfurti - mintegy kétezer főt számláló - közönség, a negyedik előadás megtartását viszont megakadályozta egy hatalmas vihar. A magyarországi rajongók legközelebb szeptemberben élvezhetik az Aida-t a Fővárosi Nagycirkuszban.

 
FEZEN - halkabban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageMint ahogy már egy korábbi cikkünkben jeleztük: a környékbeli lakók tiltakozása ellenére idén is a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik meg a FEZEN-t. A program szervezői és a város vezetősége már meg is tartották a bejárást, hogy kijelöljék a színpadok helyét – figyelembe véve az itt élők nyugalmának biztosítását. – erről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás képviselő.

Tovább...
 
Riasztások ma délelőtt Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 14.

ImageA hétfő délelőtti vihar miatt zömében fakidőlésekhez és egy kigyulladt családi házhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Soponyán a Dózsa György utcában egy családi ház kéménye dőlt le, mely beszakította a tetőszerkezetet. Nem sokkal messzebb egy fenyőfa törött ketté, és villanyvezetékre dőlt. Soponya és Kálóz között egy kidőlt fa szakított le egy magasfeszültségű villanyvezetéket.

Tovább...
 
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
Off-road fehérvári sikerrel Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A székesfehérvári Dóczi Istán és Demeter Paul is részt vett az Erdélyben megrendezett Off-road versenyen – mi több, győzedelmeskedtek! A megmérettetésre minden nemzetből két járművet lehetett benevezni. Hazánkat – az említett fiatalembereken kívül – Boros Csaba és Boros Melinda képviselte. A G-Mercedes proto és a Jeep proto 97 perccel leelőzte a második helyen befutó bolgárokat. A terep pedig igencsak extrém volt, hiszen a csúszós, sáros lejtők, vízmosások, patakok alaposan próbára tették a versenyzőket. Dóczi és Demeter legközelebb az Istria-Trophyn mutatja be, mire képes.

 

 
A Király Kupa hasznos állomás volt a felkészülésben Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 14.

ImageA Fehérvár szombaton a harmadik helyet szerezte meg a Király Kupán. Együttesünk az első meccset 1-0-ra elvesztette a Haladás ellen, a bronzéremért vívott találkozón azonban Farkas Balázs találatával 1-0-ra verte a Zalaegerszeget, és így a harmadik helyen végzett. Vezetőedzőnk, Disztl László hasznosnak értékelte a tornát, amelyen a csapat több taktikai variációt is tudott gyakorolni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37511 - 37521 / 38065