Kezdőlap arrow Hírek
Beszélgetésre és kiállításra invitál a könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 10.
ImageA Vörösmarty Mihály Könyvtárban újabb képzőművészeti kiállítás nyílik csütörtökön, holnap pedig folytatódik a társas kapcsolatainkról szóló beszélgetés-sorozat. Vajda Ferenc Géza művei és Pap Csilla várják a látogatókat az Olvasóteremben és a Budai úton.
Tovább...
 
A polgármester válaszolt Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 10.
Image„Kérdezd a polgármestert!” – középiskolás diákokat hívott fórumra dr. Cser-Palkovics András, hogy a helyi továbbtanulás előnyeiről és lehetőségeiről tájékoztassa a fiatalokat a BCE Székesfehérvári Campusán. Szó volt a város felsőoktatást támogató attitűdjéről, az ösztöndíjprogramról, a campus kialakításáról úgy, mint az egyetemi szórakozóhelyről vagy az országban kimagasló egzisztenciális lehetőségekről.
Tovább...
 
Hangos, színes tárlat a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. január 10.
50 fajta kisállat több mint 400 példánya látható a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete Székesfehérvár hétvégi rendezvényén. Az idei évben a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház termeiben az egyesületi tagok és vendégkiállítók mutatják be legszebb kisállataikat, amelyekről a szakmai zsűri ad bírálatot.
Tovább...
 
Decemberben is Bödőcs íróparódiái nyertek Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2018. január 10.
ImageA Bookline utolsó 2017-es sikerlistájának több mint a fele új könyv volt, miközben Bödőcs zseniális íróparódiáit év végéig senki nem tudta letaszítani a trónról. A második és harmadik helyre is egy-egy magyar szerző került, Fa Nándor önéletrajzi írása és Leiner Laura legújabb tiniregénye nyerte el decemberben az olvasók tetszését.
Tovább...
 
Törökveréssel tartja a lépést az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 10.
ImageA 17 pontot szerző és a palánkok alatt ismét remek teljesítményt nyújtó Horton, a 11 pontig és 14 lepattanóig jutó Lóránt, valamint a 13 egységgel és 10 assziszttal záró Hill vezérletével 74-72-re legyőzte a török Demir Insaat együttesét az Alba Fehérvár a férfi kosárlabda Európa-kupában, így tovább őrzi továbbjutási reményeit a második csoportkörből.
Tovább...
 
Párna divat volt, van, és lesz is.  Ötletek díszpárna-varráshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 09.
ImageVannak párnák, amelyekre az ember szinte rá se meri hajtani a fejét, mert fél, hogy tönkreteszi egy könnyelmű mozdulattal. Ezért inkább csak gyönyörködik bennük. Hiába tudja tökéletesen betölteni eredeti rendeltetését a szépséges textília, inkább csak szobadíszként funkcionál. A varráshoz kedvet kapó olvasók kedvéért most néhány ötletet mutatok be e témakört feszegetve, hiszen tökéletes ajándéknak számít egy egyedi, saját készítésű párna. (Merthogy Karácsony után se áll meg az élet, jönnek a névnapok, születésnapok, Valentin-nap…)
Tovább...
 
Tévedés, hogy a kivi nem bírja a hazai klímát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 09.
ImageA banán és a citrusfélék után a kiviből fogyasztja a legtöbbet a magyar lakosság. S bár szinte mindenki a boltokból szerzi be ezt a kissé szőrös, olykor csupasz, ámde mindig barna héjú, zöld húsú csemegét, azért jó tudni, hogy – a közhiedelemmel ellentétben - hazánkban is jól termeszthető, mert megfelelő termőhelyen kellőképpen hidegtűrő!
Tovább...
 
Több mint 270 millió forintból újult meg a Távírda utca Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 09.
ImageA végéhez közeledik a Távírda utca felújítása, már csak egy kisebb járdaszakasz munkálatai folynak: teljes keresztmetszetében átépült az utca, szélesedtek a járdák és forgalomlassító szigeteket is beépítettek.
Tovább...
 
Pusztaszabolcsra érkezik az emlőszűrő kamion Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2018. január 09.
ImageA mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.
Tovább...
 
A Város üzemelteti januártól a Barátság mozit Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Stettler Zsuzsanna   
2018. január 09.
Image2018 januárjától Székesfehérvár Önkormányzata üzemelteti a Barátság mozit. Az art moziként működő, az utóbbi években komoly infrastrukturális fejlesztésekkel gazdagodott filmszínház klimatizált helyiséggel, korszerű hang- és vetítéstechnikával várja a látogatókat – tematikus filmhetekkel, előadásokkal egybekötött programokkal, a műsorban igényes alkotásokkal a hazai és nemzetközi filmpiac kínálatából.
Tovább...
 
Milyen kettlebellnek nevezett súlyt ne vegyél meg? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 09.
ImageTöbbfajta sportágban használnak már kettlebellt kiegészítő eszközként. A crossfitesek kezében is leng a gömbsúly – sokszor sajnos egyáltalán nem szabályosan, sőt, brutál balesetveszélyesen, de most túllépünk ezen, mert ez a cikk más témára született (és általánosítani se illik, sőt sértő is lehet, hiszen vannak jó példák is, magam is láttam már), és magánemberként is sokan fordulnak a füles golyóhoz erősítési célzattal. No, de vajon tudja-e mindenki, milyen a jó kettlebell?
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 21210