Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Közel nyolcmilliós támogatás érkezett az Óbudai Egyetemre a Howmet Alapítványtól Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Gáspár Péter   
2022. november 22.
Újabb „voucher”-átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját. 
Tovább...
 
Bauer Barbara érkezik kedden író-olvasó találkozóra a Gárdonyi Géza Művelődési Házba Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: ÖKK   
2022. november 22.
A pályafutását légiutas-kísérőként kezdő Bauer Barbara író-újságíró kedden a Gárdonyi Géza Művelődési Házban vendégeskedik. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Interjúregényben meséli el életét Arató Antal címzetes könyvtárigazgató Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: ÖKK   
2022. november 22.
Megjelent Majer Tamás újságíró Úri passzió – Interjúregény Arató Antallal című könyve, amely a főhős életének eddigi legjobb történeteit tárja az olvasók elé. A szerzőt a kézirat megírásában a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Közalapítvány, a kötet kiadását Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.
Tovább...
 
Diótörő a Székesfehérvári Balett Színházzal Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: ÖKK   
2022. november 22.
A Székesfehérvári Balett Színház 2018-ban mutatta be a Diótörő című, kétfelvonásos, családi balettjét. Egerházi Attila rendező-koreográfus célja az volt, hogy a város és a megye színházat, táncot szerető közönségének saját Diótörő balettje legyen. A teljes társulatot felvonultató előadást idén is öt alkalommal láthatja a Vörösmarty Színház közönsége. A balettszínház karácsonyi mesevilágában életre kelnek a babák, mesefigurák és a Diótörő is, aki hercegként Marikával, a hópelyhek táncát követve eljut a kristálypalotába, ahol káprázatos ünnepséggel, látványos spanyol, kínai, keleti és orosz táncokkal fogadják őket, és eltáncolják a darab talán legismertebb részletét, a Rózsakeringőt is.
Tovább...
 
Használd újra! - Ötletbörze textilekről a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: ÖKK   
2022. november 21.
Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva a Vörösmarty Mihály Könyvtár ötletbörzét hirdetett, ahol a textilek sokszínű újrahasznosítása lesz a téma.
Tovább...
 
Hársfa: az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2022. november 21.
Mire jó a hársfatea? Hogyan készítsünk a növényből alkoholos kivonatot, toroköblögetőt, fürdőt, esetleg likőrt az élvezetre is gondolva?
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. november 21.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
Hátrányból felállva aratott magabiztos sikert a MÁV Előre SC-Foxconn Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Pecsu Press   
2022. november 21.
Négy szettben verte a MÁV Előre SC-Foxconn a Debreceni EAC-ot a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 8. fordulójában. Az első szettet ugyan megnyerték a vendégek, utána azonban fordított a házigazda.
Tovább...
 
Kiütötte az Alba a Honvédot Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
A 21 pontos Philmore vezérletével a végig koncentráltan játszó Arconic-Alba Fehérvár 96-60-ra kiütötte a rekordbajnok, ám hosszú idő és sok átalakulás után a legfelső osztályba újoncként visszatérő Budapesti Honvédot a férfi kosárlabda NB I/A-ban. Ezzel a sikerrel a Falco és a Szolnok mögött továbbra is a 3. helyen áll a legutóbbi bronzérmes, amely legközelebb szerdán (november 23., 18.00) Kaposváron vendégszerepel, s ha a meccs végéig koncentráltan játszik, nem alszik bele a hajrába, mint korábban Pakson és Körmenden, akkor újabb győzelmet könyvelhet el az egyébként nagyon erős somogyiak ellen.
Tovább...
 
Foci vb: sima ecuadori siker a nyitányon Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
A házigazda Katar és Ecuador találkozójával kezdetét vette a 22. labdarúgó-világbajnokság. A rendkívül szerény képességű – megkockáztatom, már az is csoda lesz, ha gól tud szerezni ezen a tornán -, házigazda örülhet, hogy 0-2-vel megúszta a bemutatkozását egy nem túl acélos ellenfélell szemben. Ecuador nem rossz csapat, de aligha lesz komoly tényező a világbajnokságon, ahogy – amikor kijutott – a korábbiakben sem nagyon volt.
Tovább...
 
ICEHL: a rekordbajnokot is legyőzte a Volán Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
Fournier, Hári és Petan találataival a mérkőzés közepén már háromgólos előnyben volt a Klagenfurt ellen a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong bajnokság alapszakaszának 20. mérkőzésén. Ezt követően már nem erőltették túl a góllövést Kevin Constantine játékosai, de csak a hajrában tudott szépíteni a rekordbajnok, így 3-1-es magabiztos hazai siker született,a melynek köszönhetően már hármas győzelmi szériánál és 31 pontnál tart a Volán, amivel fel is jött a már közvetlen rájátszást érő 6. helyre a tabellán.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 33892