Kezdőlap arrow Hírek
Ünnepélyesen is átadták a UPC legújabb fehérvári üzletét Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 03.
ImageÁtadták a UPC Magyarország Kft. legújabb székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak át a kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának, valamint további két készüléket ajánlott fel a cég. Hogy melyik gyermekek nevelésével, támogatásával foglalkozó intézmény, szervezet kapja a támogatást, a vásárlók december 18-ig leadott szavazatai alapján döntik majd el.
Tovább...
 
„Kicsi gyertyák, lobogjatok fel!” Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Csordás Csilla   
2018. december 03.
Ötödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze szombat délutánonként, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. Az adventi koszorú első gyertyáját Deák Lajosné önkormányzati képviselő Szőke Kamillával és Fábián Lackóval, a Hétpettyes Óvoda ovisaival közösen gyújtotta meg.
Tovább...
 
Döntésünk a jövőnk! – bicskei diákok nyerték Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 03.
ImageHatodik alkalommal hívták vetélkedőre Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a megyei döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában jelenítették meg gondolataikat. Az első helyen bicskei, a másodikon székesfehérvári, a harmadikon sárbogárdi diákok végeztek.
Tovább...
 
Amerikai foci a testnevelés órán – népszerűsít az Enthroners Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Somos Zoltán   
2018. november 30.
Házhoz ment az amerikai futball: az István Király Általános Iskolában péntek délelőtt több testnevelés órán a felnőtt szinten Fehérváron is igen népszerű sportággal találkozhattak a gyerekek. A HFL-ben szereplő Fehérvár Enthroners három játékosa tartott bemutatót, játékos formában ismerkedhettek az alapokkal a tanulók.
Tovább...
 
Ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 30.
ImageSzékesfehérvár 2050 címmel tartotta soros ülését a Városházán a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. Egy korábbi, hasonló témájú tanácskozáson globális kitekintést tettek a résztvevők a rohamosan fejlődő technológiai újításokról, a mesterséges intelligenciák mindennapi szerepéről. Az ülésen a világméretű változásoknak a magyar nagyvárosokra gyakorolt hatásairól esett szó.
Tovább...
 
In memoriam Nádorfi Gabriella Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: ÖKK   
2018. november 30.
Újabb veszteség érte Székesfehérvár kulturális életét. Életének 63. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után november 29-én elhunyt Nádorfi Gabriella, a Szent István Király Múzeum régésze. A római kor és Pannónia elismert kutatója elsősorban a megyei, illetve gorsiumi feltárásokban vett részt.
Tovább...
 
Bulgáriában kezd az Alba Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2018. november 30.
ImageÖsszeállt az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának menetrendje a FIBA Europe Cup (Európa-kupa) második csoportkörére. Az első kört 5 győzelemmel és egyetlen - már tét nélküli meccsen elszenvedett - vereséggel abszolváló együttes idegenben a bolgár Balkan BC vendégeként kezd a J-csoportban december 12-én, majd rá egy hétre, 19-én a FIBA erősorrendjében a 2. helyen álló, e szerint a csoport favoritjának számító - ugyancsak bolgár - Lukoil Levski látogat Fehérvárra, a Gáz utcai csarnokba 18.00 órakor.
Tovább...
 
Fényvonat, édes séta, különleges látnivalók advent idején Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 30.
ImageKülönleges programokkal készül a székesfehérvári Tourinform Iroda az adventi időszakban. Az ünneplőbe öltöztetett városnéző kisvonattal hangulatos utat tehetünk szombatonként, míg vasárnaponként élményekkel teli városnéző sétákra is alkalmunk nyílik.
Tovább...
 
Szombaton lesz Az ember tragédiája I. premierje Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 30.
ImageAz ember tragédiája I. bemutatójához közeledik a Vörösmarty Színház. Madách klasszikus drámai költeményének előadásával a 200 éves magyar nyelvű színjátszás előtt tisztelegnek az alkotók: egyedülálló színháztörténeti vállalkozás, hogy Szikora János, Horváth Csaba, Hargitai Iván és Bagó Bertalan közösen rendezik a darabot, amelyben az egész társulat közreműködik, több Ádámmal és Évával; valamint a londoni szín utáni történelmi eseményeket feldolgozva a jövőben a mű második részét is színpadra viszik.
Tovább...
 
27 új parkolót alakítottak ki az Óvoda utcában Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Csordás Csilla   
2018. november 30.
ImageAz ősz elején kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda az Óvoda utcában. A műszaki átadáson, amelyen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselő is, elhangzott, a beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében városi forrásból valósult meg.
Tovább...
 
Siklósi-vetélkedő: 16 csapat az elődöntőben Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. november 30.
ImageMozivászonra kerültek a Siklósi Gyula Városismereti Versenyre nevezésként beküldött kisfilmek: a Barátság moziban ezek alapján háromtagú bizottság döntött arról, melyik csapatok mérik össze tudásukat a februári elődöntőben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 23291