Kezdőlap arrow Hírek
A hajó megy tovább Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Tóth Bence   
2018. szeptember 05.
Image”Színjátékok 200 éve” szlogen jegyében indul a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2018/19-es évada, amelyben a város színjátszásának kétszáz éves jubileumát tizenegy bemutatóval – köztük négy ősbemutatóval – ünnepli a társulat.
Tovább...
 
Alba: vereség a hazai debütáláson Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2018. szeptember 05.
ImageKét idegenbeli (Veszprém, Komárno) győzelem után simán kikapott hazai bemutatkozásán az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata.
Tovább...
 
Nyelvtanulás robotokkal Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 05.
ImageDublinban, a nemzetközi tehetségkonferencián is bemutatták már az E-Pro School programot. Ez egy magyar módszertani innováció, amelynek kitalálója Molnárné Dr. László Andrea. A STEM készségeket is fejlesztő tréning a nyelvoktatást ötvözi a robotikával és a programozással. A módszer ősztől fehérvári oktatási helyszíneken is elérhető lesz – tájékoztatott a program kidolgozója.
Tovább...
 
Ideiglenes buszmegálló-áthelyezés Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. szeptember 05.
ImageSzerdán reggel 08.00 órától ideiglenesen új helyre, a Homoksor 2. szám elé helyezik a Csíkvári út elején található, a vasúti átjáró felé vezető oldalon lévő Sóstói temető elnevezésű buszmegállót.
Tovább...
 
Robotkar és felnőttképzés Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fejér Tamás   
2018. szeptember 05.
Magyarországon elsőként az Alba Innovárba érkeztek azok a különleges robotkarok, amik a most induló tanévben újdonságként bevezetett felnőttképzésben kapnak fontos szerepet. A második évét kezdő székesfehérvári Digitális Élményközpont a város vezetői nagyvállalatainak igényeit felmérve alakította ki új képzési programját, ahol versenyképes tudással rendelkező digitális operátorokat képeznek.
Tovább...
 
Új kanyarodósávot alakítanak ki a Széchenyi úton Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 05.
ImageÚj kanyarodósávot építenek ki a Kölcsey utca és a Horvát István utca között a Széchenyi úton, a Belváros irányába, hogy javítsák a csomópont kapacitását és a forgalom csökkenjen. A kivitelezést nyílt közbeszerzési eljárás keretében a SWIETELSKY Magyarország Kft. nyerte el.
Tovább...
 
Prevenciós képzés a civilizációs népbetegség ellen Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 05.
Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakemberei által kidolgozott, a biomechanikailag helyes testtartás kialakítását, automatizálását és fenntartását szolgáló, speciális mozgásanyagot sajátíthatják el tegnap a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában szervezett elméleti és gyakorlati képzésen a székesfehérvári testnevelő tanárok.
Tovább...
 
Ha gázrobbanás történne... Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Stettler Zsuzsanna, Fejér Tamás   
2018. szeptember 05.
ImageÉvente részlegesen, háromévente pedig teljes körűen gyakorolják az érintett szakmai szervezetek, a Helyi Védelmi Bizottság koordinálásával Székesfehérvár külső védelmi tervét.
Tovább...
 
VI. Fehérvári Egészségpiac újdonságokkal a Jancsárkertben Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Schultz György , Havasi Tímea   
2018. szeptember 05.
ImageÚj elemekkel bővül idén a Fehérvári Egészségpiac, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg szeptember 15-én, szombaton a Jancsárkertben. Az egészséges életmódot, a korszerű táplálkozást és a sportot népszerűsítő programon ezúttal lesz Hepatitis C szűrés, eljön a „Jobb Veled a Világ” Alapítvány és tanyalátogatáson is részt vehetnek az érdeklődők. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Szakképzősök indulnak londoni gyakorlatra Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 05.
ImageA Hunyadi Szakgimnázium küldöttségét fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán: hétvégén 24 diák utazhat Londonba szakmai gyakorlatra a tanév első hónapjában. Az Erasmus+ programban hatodik alkalommal pályázott sikeresen az intézmény.
Tovább...
 
74 éve haltak hősi halált a fehérvári kadétok Gyergyóban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 05.
ImageKoszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Gyergyó emlékparkban: 74 évvel ezelőtt halt hősi halált a Magyar Királyi 3. Szent István gyalogezred tábori pótezredének 159 katonája. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében azt fejezte ki, hogy a véráldozatot hiábavalóvá csak az utókor teheti azzal, ha nem ragaszkodik azokhoz az eszmékhez, azokhoz az értékekhez, amiért az életüket adták a fehérvári kadétok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 22759