Kezdőlap arrow Hírek
Siófokon esélytelen volt az AFKC Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 08.
Hiába van a pontszámot és a helyezéseket tekintve hasonló pozícióban a Siófok és az Alba FKC női kézilabda csapat az NB I-ben, a Balaton-parti gárda az elmúlt időszakban tovább erősítette amúgy sem gyenge játékoskeretét. Bár alapvetően már csak névleg lehet magyarnak mondani az alapcsapatát tekintve szinte csak légiósokat szerepeltető, dán szakember irányította SKTC-t, mit sem változtat a tényen; simán legyőzte 34-29-re a külföldiekkel szintén jól ellátott fehérvári egyletet.
Tovább...
 
Lassan észhez tér az időjárás Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 08.
ImageAz elmúlt évek tapasztalatai alapján már nem lehet szokatlannak nevezni - ugyanakkor helyénvalónak sem - azt, hogy karácsonykor csak nosztalgikus emlékeink vannak a hóról, s december végén, január elején 14-16 fokos a hőmérséklet, szépen süt a nap, sok helyütt előcsalva a hóvirágot és a fák rügyeit.
Tovább...
 
Vega vagy vegán? Mi a különbség? Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 05.
ImageBár gyerekkorunkban belénk verték, hogy milyen fontos a húsfogyasztás („Legalább a húst edd ki belőle!” – unszolják a nagyik „rosszétkű” unokáikat e klasszikusnak számító mondattal most és régen is), azért be kell ismerni, hogy van élet e fehérjeforrás nélkül is. Sőt, minőségi, energiában dús és egészséget biztosító.
Tovább...
 
Felfázás, húgyúti fertőzés - Okok és tünetek Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2018. január 05.
ImageA húgyúti rendszer a vesékből, a vesevezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll, és bármely részében előfordulhat gyulladás. Ezek baktériumok, ritkábban vírusok, paraziták, gombák által okozott megbetegedését nevezzük húgyúti fertőzésnek.
Tovább...
 
Ne nyúlj a kaktuszhoz! Kivéve, ha meg akarod enni! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 05.
Image„Ne nyúlj a kaktuszhoz!” Nincs szülő, kinek szájából ne hangozna el e mondat, hiszen senki se szeretné, ha gyermeke apró kis tüskékkel tűzdelné meg kezeit és fájdalmasan vakarózna órákon át. Ugyanígy vagyunk a fügekaktusszal is: a gyerek ne érintse meg! Mi viszont megfogjuk, s óvatosan lehúzzuk a héját, mert a belseje finomságot rejt. Az pedig normális, hogy nincs hámozás láthatatlan, picurka szúrások nélkül. De elviseljük, mert vágyunk a végeredményre, a sárga vagy piros gyümölcshúsra!
Tovább...
 
Továbbtanulás Székesfehérváron? Kérdezd a polgármestert! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageMit tud nyújtani a továbbtanulásra készülő középiskolásoknak Székesfehérvár? A város polgármestere válaszol a fiatalok kérdéseire azon a fórumon, melyet január 9-én, kedden este tartanak a BCE helyi campusán.
Tovább...
 
Dokumentumjátékkal emlékeznek a doni csatára Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
Image2018-ban is folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon programsorozata. Az év első rendezvénye jövő csütörtökön a doni csatának állít méltó emléket Dr. Szabó József János dokumentumjátékának előadásával. A Zsolt utcai Közösségi Házban minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Nyílt napok a székesfehérvári felsőoktatásban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
ImageJanuár: közeledik a félévzárás a középiskolákban, a végzősök pedig hamarosan döntést hoznak továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Székesfehérváron a Corvinus és az Óbudai Egyetem is tart nyílt napot a jelentkezésekhez szükséges információkról, az induló képzésekről, a választható képzési formákról.
Tovább...
 
Szentivánéji álom Nádasdy-fordításban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
ImageVigyázz, kész, holdkór! – ezzel a szlogennel hív új előadására a Fejér Holló Diákszínpad a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A Szentivánéji álom Nádasdy Ádám fordításában kerül színpadra, a rendező Ferenczy Noémi. A belépéshez regisztrációs jegy szükséges.
Tovább...
 
Januári programok a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageArany János balladaesttel, filmvetítéssel és a testi-lelki-szellemi egészségről szóló előadásokkal várja vendégeit január folyamán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Ugyancsak az intézményben tartják a IV. Városi Diákbált, valamint a III. Nagy Fehérvári Bormustrát, melyekre már lehet jegyeket váltani.
Tovább...
 
Meseírás határok nélkül Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageMeghirdette a Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Március közepéig a világ bármely részéről várják a magyar nyelvű történeteket a 8-15 év közötti gyerekektől. Az eredményhirdetés az Ünnepi Könyvhét keretében lesz Székesfehérváron.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 21210