Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Tíz éve hunyt el Tóth László – a fehérvári közművelődés ikonikus alakjára emlékeztek Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Gáspár Péter   
2023. szeptember 17.
A Szabadművelődés Háza egykori igazgatójára, a tíz éve elhunyt Tóth Lászlóra kiállításmegnyitóval, a Záróra című kötet bemutatójával és színházi előadással emlékeztek barátai, egykori munkatársai, pályatársai szombaton a Vörösmarty Színházban.
Tovább...
 
Polgármesteri idegenvezetéssel nézhették meg az érdeklődők a székesfehérvári Városházát Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Bácskay Gergely   
2023. szeptember 17.
A Kulturális Örökség Napjainak keretében szép számmal érkeztek látogatók a Városházára szombaton, ahol délután kettőkor és négykor dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezetővel lehetett bejárni a nemrégiben felújított barokk épületet.
Tovább...
 
Történelmi korok, fegyverek és forgatóik, valamint sportágak bemutatkozása Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2023. szeptember 17.
Nagyszabású, sportos családi és hagyományőrző programnak adott otthont szombaton a Gorsium Régészeti Park. A kellemes szeptemberi időjárást is kihasználva sok család látogatott el a második alkalommal megrendezett Castrumra és a Föveny-napi Ifjúsági Hadtörténeti Találkozóra. A Régészeti Park ősszel is várja a látogatókat, akik többféle múzeumpedagógiai foglalkozásra is bejelentkezhetnek.
Tovább...
 
Emléktáblát avattak Nádorfi Gabriella tiszteletére a Gorsium Régészeti Parkban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2023. szeptember 17.
A Gorsium Régészeti Park Látogatóközpontjában ezentúl Nádorfi Gabriella emléktáblája fogadja az érkezőket. Székesfehérvár Önkormányzata és a Szent István Király Múzeum tiszteleg ezzel az immár öt esztendeje elhunyt, nagytudású szakember előtt, aki személyiségével, tudásával, a Tácon megvalósult, általa vezetett fejlesztéssel és a Seuso-kincseket bemutató kiállítás megvalósításával is beírta magát mindannyiunk emlékezetébe.
Tovább...
 
Menő Jövő: főszerepben a fenntarthatóság és az alternatív közlekedési eszközök Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Józsa Dávid   
2023. szeptember 17.
Többek között a legújabb elektromos autókkal, buszokkal és rollerekkel is megismerkedhettek az Európai Mobilitási Hét nyitórendezvényére, a Menő Jövőre kilátogató székesfehérváriak. A fenntarthatóságot, környezetvédelmet és alternatív közlekedési eszközöket bemutató rendezvényen olyan eszközökkel és megoldássokkal találkozhatnak az érdeklődők, melyek már nem a jövő, hanem a mindennapjaink részei is lehetnek.
Tovább...
 
Népzene, gyermekműsorok és Magna Cum Laude – Demográfiai Csúcs a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Józsa Dávid   
2023. szeptember 17.
A Civil Nappal összhangban rendezték meg a Demográfiai Csúcs fehérvári programját a Zichy ligetben. A családi napon a résztvevők gyermekműsorokon, illetve nép- és könnyűzenei koncerteken vehettek részt. Az est zárókoncertjét a Magna Cum Laude adta.
Tovább...
 
A civil szervezetek ünnepe – Fehérvári Civil Nap és Közszolgálati díjak átadása a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Józsa Dávid   
2023. szeptember 17.
Több mint hetven civil szervezet részvételével rendezték meg szombaton a hagyományos Fehérvári Civil Napot. Az élet számos területéről érkező szervezetek nagy lelkesedéssel mutatták be tevékenységüket a látogatóknak, valamint átadták az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért Közszolgálati díjai is.
Tovább...
 
Tisztelik elődeiket, büszkék a jelenre, bíznak a jövőben – 150 éves a Székesfehérvári Tűzoltóság Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Csordás Csilla   
2023. szeptember 17.
Fennállásának 150. évfordulóját felvonulással, szabadtéri kiállítással, megemlékezéssel és a Városházán tartott díszközgyűléssel ünnepelte pénteken a Székesfehérvári Tűzoltóság. A Díszteremben tartott ünnepségen adták át a „Havranek József” Tűzvédelmi Alapítvány elismerései mellett az „Év tűzoltója” díjat is, amelyet Laskó Gábor tűzoltó százados vehetett át. A fehérvári állományban „Legrégebben szolgálatot teljesítő tűzoltó”-nak járó elismerésben Molnár János tűzoltó őrnagy és Nagy István tűzoltó főtörzsőrmester részesült.
Tovább...
 
Megnyílt a Munkácsy Székesfehérváron kiállítás a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Józsa Dávid & SZIKM   
2023. szeptember 16.
Pénteken délután ünnepélyes keretek között megnyitották és a szombati naptól a nagyközönség számára is látogatható a Munkácsy Székesfehérváron című kiállítás a Szent István Király Múzeum Rendház épületében. A Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott műalkotások között Munkácsy festményei, grafikai munkái, valamint más alkotók Munkácsyról készített festményei és Pásztor János Munkácsy-szobra is látható.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozások és buszterelések szombaton Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: ÖKK   
2023. szeptember 16.
Szeptember 16-án, szombaton reggel 06.30 és este 20 óra között a „Menő Jövő – elektromos járművek találkozója” rendezvény miatt lezárásra kerül a Várkörút a Kígyó utca és a Petőfi utca között, valamint a Rákóczi utca a Várkörút és a József Attila utca között. A József Attila utca – Rákóczi utcai körforgalom használható marad. A Watthay és a Lakatos utcákba célforgalom esetén be lehet hajtani. Ma, pénteken 20 órától a Panorama Offices előtti parkolót is lezárják.
Tovább...
 
Szombaton újra társas- és szerepjátékoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: ÖKK   
2023. szeptember 16.
Szeptember 16-án, szombaton újra társasjáték-napot rendeznek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában, ahol a gyerekek többek között szókincsfejlesztő, szókincsfejlesztő, logikai és helytörténeti játékokkal is megismerkedhetnek. A Budai úti Tagkönyvtárban az Asztali Szerepjáték Műhely rendezi meg szokásos foglalkozását, ahol a változatos szerepjátékok világában merülhetnek el a résztvevők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 36270